Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

Appel, peer en meer

geen plaatje   VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), de bekende Belgische vereniging op het gebied van ecologisch tuinieren, komt nu met een aantrekkelijke uitgave over het telen van fruit voor eigen gebruik. Enkele leden hiervan geven op basis van hun ervaring eerst duidelijke algemene informatie over de keuze van een boom en zijn standplaats en daarna over het planten, de verzorging van de bodem en preventie van aantastingen. Vooral het hoofdstuk over snoeien is ook nog eens erg gedetailleerd. Het boek tevens specifieke teeltaanwijzingen voor pitvruchten, steenvruchten, de zwarte moerbei, mispel en tamme kastanje waarin de bestrijding van ziekten en plagen een prominente rol krijgt. De vermelde fruitrassen zijn vaak wat ouder, maar hebben bewezen van goede kwaliteit te zijn. De mooie kleurenfoto's en tekeningen ondersteunen de tekst goed. Dat geldt ook voor de tabellen bij diverse onderwerpen. Ook de lijst met aanbevolen literatuur en nuttige adressen (ook in Nederland) is handig. Inspirerende informatiebron die ook al door beginnende hobby-telers gebruikt kan worden.

J.A.W.M. Swinkels

Prachtige bloesems in de lente en heerlijke vruchten in de herfst. Elke tuin verdient een fruitboom! Maar welke fruitboom past bij jou en je tuin? En hoe zorg je voor een lekkere oogst?
Appel, peer en meer helpt je bij de keuze van boomvorm en fruitsoort. Met een greep uit de lekkerste rassen voor de ecologische tuin. Je ontdekt waar een boom het liefst staat en hoe je de bodem verzorgt. Met behulp van tekeningen en praktische tips gidst dit boek je door de snoei.
Een grondig en inspirerend boek over fruitbomen: laag, half- en hoogstam, leifruit en fruithagen. Geschikt voor de beginnende tuinier én gevorderde fruitliefhebber.
Auteur: Jasmien Wildemeersch

Voorraad 1 ex

Prijs: 29,95